Home / Uncategorized / Tips om je verhuizing soepel te laten verlopen

Tips om je verhuizing soepel te laten verlopen

Verhuizen naar een nieuwe omgeving kan best een spannende en stressvolle periode zijn. We proberen hier wat handvaten te geven waardoor het verhuizen je hopelijk wat soepeler wordt gemaakt.

De voorbereiding

Eigenlijk nog crucialer dan de verhuizing zelf; de voorbereiding. Met een goede voorbereiding en planning kun je alles goed op elkaar afstemmen. Zorg ervoor dat je minder afhankelijk bent van externe factoren en alles voldoende tijd geeft, liever iets ruimer gerekend dan straks tegen issues aanlopen dat iets al eerder af had moeten zijn. Huur de juiste mensen in voor de verschillende taken die je zelf niet op kunt pakken.

Heb je handige familieleden, heel mooi, dan kunnen zij je alvast goed helpen. Alleen zijn er toch nogal veel taken te doen tijdens je verhuizing en eventuele verbouwing. Een stucadoor, elektricien en een verhuisbedrijf zijn al enkele handige mensen of bedrijven die je goed kunnen helpen. Het huren van professionele bedrijven kan wel behoorlijk in de papieren lopen, maar je wilt toch dat alles goed gebeurd en dat je achteraf geen spijt hebt van je eigen stucwerk of kapotte spullen doordat je alles zelf wilde doen. De inrichting, het schilderen en de vloer leggen zijn bijvoorbeeld wel taken die voor meerdere mensen goed te doen zijn. Er zijn altijd wel familieleden of vrienden die willen helpen en daar moet je dan ook gebruik van maken.

De verhuizing

Nadat alles goed is voorbereid kun je gaan starten met de verhuizing. Zorg dat je voldoende verhuisdozen hebt om in te pakken en maak lijstjes per week om af te ronden, zo werk je toe naar een succesvolle verhuizing.De eerste zaken zijn gedaan en de dag van de verhuizing breekt aan. Zorg dat je alle zware materialen, meubels en waardevolle spullen zorgvuldig opbergt en goed veilig inpakt zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Huur een verhuisbedrijf in dat bij jou in de buurt zit. Zoek je een verhuisbedrijf in den Haag, neem dan contact op met de lokale verhuizer uit den Haag. Zij weten goed hoe zij een verhuizing in de buurt kunnen doen en kunnen daarnaast nog andere adviezen geven. Ga je op een hogere verdieping wonen en moet je bijvoorbeeld een piano verhuizen dan kan een verhuislift huren een goed idee zijn.

Na de verhuizing

Na de verhuizing moet je vooral de adreswijziging niet vergeten en je dus aanmelden bij de gemeente. De aansluitingen en het internet, televisie en telefonie zijn ook wel handig om te hebben, nadat je intrede in je nieuwe woning hebt gemaakt. Nadat je de verhuizing en alle bijbehorende zaken hebt afgerond en je in je nieuwe woning zit, kun je je gaan settelen. Ga op pad om nieuwe mensen te ontmoeten, maak kennis met de buren en omgeving en probeer aan je nieuwe leefstijl te wennen. Vaak duurt het wel enkele maanden voordat je nieuwe thuis ook echt voelt als thuis, geef je zelf en je gezin ook de kans om te wennen aan deze nieuwe situatie.

About James