Home / Uncategorized / Subsidies en financiering voor woning isoleren

Subsidies en financiering voor woning isoleren

Isoleren kost geld. U zult daarom niet direct zitten te springen om een dure verbouwing. Maar omdat ook de overheid overtuigd is van het belang van energiebesparing en duurzaam wonen staat u er als huiseigenaar niet alleen voor. Met financiële steun draait u kort gezegd niet alleen voor de kosten op. Bovendien bespaart u daarna jaar in, jaar uit op de energierekening: zo hebt u uw investering snel terugverdiend én woont u bovendien milieuvriendelijk.

Welke financiële steun kan ik krijgen?

De energieadviseur kan u advies geven over mogelijke subsidies en deze voor u reserveren. Er zijn verschillende mogelijkheden van subsidie, zowel op landelijk als gemeentelijk niveau. Per regio verschilt dit. De voorwaarden in Helmond kunnen heel anders zijn dan wanneer u een woning wilt laten isoleren in Leeuwarden.

Hoe financier ik energiebesparende maatregelen?

U kunt de energiebesparende maatregelen op verschillende manieren financieren:

  1. financiering met eigen geld. Het kan in sommige gevallen de moeite waard zijn om uw eigen geld te investeren. Vergelijk de rente op uw spaarrekening eens met het rendement dat u kunt behalen met de investering;
  2. financiering met de duurzaamheidslening
  3. financiering bij de een bank. Dat kan soms middels uw hypotheek (met een maximum bedrag)
  4. financiering uit andere hypotheekverstrekker. Informeer bij uw hypotheekverstrekker welke mogelijkheden en regelingen zij bieden.

Wilt u investeren in energiebesparing in uw woning, maar heeft u daarvoor nu geen geld beschikbaar? De adviseur kan uitzoeken of u in aanmerking komt voor een duurzaamheidslening bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVN). U leent dan tegen een lage rente geld om uw woning duurzamer te maken. Tegelijk bespaart u ook geld op uw energierekening. Een EPA-maatwerkadvies, welke verplicht is voor een duurzaamheidslening, biedt u inzicht in de kosten en besparingen. De adviseur weet bovendien aan welke voorwaarden uw investeringen moeten voldoen en u daarin advies geven. De hoogte van de lening is natuurlijk afhankelijk van uw investering, uw woning en uw leefsituatie, maar u kunt

De voordelen van een duurzaamheidslening:

  • U kunt tot €15.000,- lenen, afhankelijk van uw situatie en uw investering
  • U hebt 15 jaar de tijd om de lening af te lossen
  • De eerste drie jaar zijn aflossingsvrij
  • U betaalt slechts 3% rente

About James